PUBBLICAZIONI
Atti di convegni nazionali e internazionali
- 2014 – Barbieri S., Bendini A., Tesini F., Palagano R., Pierini F., Gallina Toschi T. Qualità e tipicità del prosciutto cotto: correlazione tra attributi sensoriali visivi ed acquisizioni con occhio elettronico. V Convegno Società Italiana Scienze Sensoriali (SISS). Presentazione orale (pp 241-246 Atti del Convegno), 26-28 novembre, Trento (Italia)
- 2016 – Tesini F., Valli E., Sgarzi F., Soglia F., Petracci M., Bendini A., Cavani C., Gallina Toschi T. Poster dal titolo “An integrated sensory and instrumental approach to autenticate a typical Italian salami from Mora Romagnola pig breed”, presentato al convegno “Assuring the integrity of the food chain: fighting food fraud (FOODINTEGRITY 2016)” tenutosi a Praga il 6-7 aprile 2016
- 2016 – Barbieri S., Spinelli S., Bendini A., Palagano R., Cosenza G., Gallina Toschi T. “Communicating the sensory quality of cooked ham: a comparison between product profiles generated by trained panel and consumers”, poster accettato al “Seventh European Conference on Sensory and Consumer Research” che si terrà dall’11 al 14 Settembre 2016 a Dijon (Francia).
- 2016 – Tesini F., Valli E., Sgarzi F., Soglia F., Petracci M., Bendini A., Cavani C., Gallina Toschi T. “Peculiar attributes of a typical Italian salami from the Mora Romagnola pig breed: An integrated sensory and instrumental approach”, poster accettato al “Seventh European Conference on Sensory and Consumer Research” che si terrà dall’11 al 14 Settembre 2016 a Dijon (Francia).
- 2016 – Cardenia V., Ortuño Casanova J., Inchingolo R., Gallina Toschi T., Baños Arias S., Rodriguez-Estrada M.T. “Sex approach on lipid and cholesterol oxidation research in lamb meat”, poster presentato ai convegni: 1st Food Chemistry (30 ottobre – 1 novembre 2016) e 9th Gender Summit (Brussels 8-9 Novembre 2016).
Articoli su riviste scientifiche indicizzate
- 2016 - Barbieri S., Soglia F., Palagano R., Tesini F., Bendini A., Petracci M., Cavani C., Gallina Toschi T. (2016) Sensory and rapid instrumental methods as a combined tool for quality control of cooked ham. Heliyon, 2(11):e00202. doi: 10.1016/j.heliyon.2016.e00202
- 2022 - Valli E., Tesini F., Tura M., Soglia F., Petracci M., Bendini A., Gallina Toschi T. (2022) Instrumental and Sensory Analyses of Salami from Autochthonous and Conventional Pig Breeds. Foods, 2022, 11, Article number: 2060, pp. 1 - 19, https://dx.doi.org/10.3390/foods11142060